Grisslehamns Sportklubb – GSK

GSK bildades 1935, många idrotter har passerat revy under föreningens flagga; friidrott, skidåkning, orientering, löpning, fotboll, innebandy, pingis och gymnastik kanske ännu fler? Föreningens vision är

Alla i byn har möjlighet till idrott och rörelse hela livet - på hemmaplan

GSK vill skapa en trygg och stimulerande miljö för bygdegemenskap mellan unga och gamla och mellan fastboende och fritidsboende genom att möjliggöra aktiviteter och gemensamma arrangemang året om.

GSK vill skapa idrott och rörelse nära dig

Vår verksamhetsidé

Vi vill skapa en trygg och stimulerande miljö för bygdegemenskap mellan unga och gamla och mellan fastboende och fritidsboende genom att ge möjlighet till aktiviteter och arrangemang året om.

Vår idrott ska ge människor möjlighet att utvecklas såväl fysiskt, psykiskt som socialt och idrottsligt. Den ska ge glädje och gemenskap och genomsyras av demokrati och lika värde.

Vår värdegrund

• Vi vill utforma vår idrott där alla får plats oavsett ambition, ålder, kön, prestationsnivå eller andra förutsättningar
  • Vi vill att träning och tävling ska utformas så att utövaren mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet
  • Vi vill ha utvecklingen av rörelseförståelse i centrum för att fler ska få fysiska förutsättningar att idrotta mer, känna sig kompetenta och få tilltro till sin egen förmåga och en möjlighet att utveckla och förbättra sin prestation
  • Vi vill välkomna och ta tillvara på människors engagemang och inspirera till delaktighet oavsett bakgrund, ålder, kön och andra förutsättningar
  • Vi vill att rent spel ska genomsyra vår verksamhet vare sig det gäller spelregler, lagar och bestämmelser, att verka mot fusk, doping, en osund ekonomi, trakasserier, mobbing och våld såväl inom i utanför idrottsarenan
  • Vi vill genom samtal om utveckling, normer och värderingar ge våra ledare kännedom om vår värdegrund

GSK äger fotbollsplanen, elljusspåret och dansbanan. Dessutom har vi ett upplåtelseavtal med kommunen om Medborgarhuset.

Fotbollsplanen

Fotbollsplanen klipps regelbundet under sommarhalvåret. Det finns mål i olika storlekar och den står till allmänhetens förfogande för bollspel på sommaren och när vädret så tillåter för skidåkning i rundbana på vintern. På sommaren har vi fotbollsskola och några mindre fotbollscuper.

Motionsspåret

Motionsspåret är 2 km och öppet för allmänheten. På vintern spårar vi för skidåkning. Vid gula tegelhuset vid elljusspårets start finns en timer får att tända belysningen i spåret. För tillfället är elbelysningen ur funktion på grund av Alfridas härjningar.

Dansbanan

På Grisslehamns dansbana arrangerar vi sommargympa och ibland även dans. På midsommarafton arrangerar Grisslehamns Intresseförening midsommarfest. Dansbanan hyrs även ut till privata fester och andra arrangemang.

Medborgarhuset

I Medborgarhuset finns gymnastiksal, matsal, omklädningsrum och bastu. GSK har regelbundet aktiviteter här vintertid men det finns utrymme för att hyra ut lokalerna.

Matsalen och gymnastiksalen kan hyras för enstaka aktiviteter eller för regelbundet verksamhet. Det finns utrustning för pingis, badminton och innebandy till exempel.

GSK´s verksamhet

När Grisslehamn är som mest befolkad har vi vår mesta verksamhet, det vill säga på sommaren. Genom att ha sommarverksamhet ökar vi också möjligheten för våra fastboende till ett varierat utbud av verksamhet.

Sommarverksamhet

Sommarverksamheten består av GympaKidz – gymnastikskola, fotbollsskola och sommargympa och pågår antingen på fotbollsplan eller på dansbanan. Vi har också en Aktivitetsdag för barn och vuxna med fotboll, brännboll, krocket, tipspromenad och Grisslehamnslöpet. En lördag*) i juli arrangerar vi Grisslehamnsdagen med Knallar på Hamnplan.

*) Två veckor före Elmstanatta, som är sista fredagen i juli

Vinterverksamhet

Vinterverksamheten består av innebandy för juniorer och seniorer, motionsgymnastik för vuxna samt GympaKidz - gymnastik för barn 6-10 år.

Uppdaterad: 24 OKT 2016 23:55

Vem - Hur - Varför  Aktivitetskort?

Spara

Postadress: