Grisslehamns Sportklubb – GSK

GSK bildades 1935, många idrotter har passerat revy under föreningens flagga; friidrott, skidåkning, orientering, löpning, fotboll, innebandy, pingis och gymnastik kanske ännu fler? Föreningens vision är

Alla i byn har möjlighet till idrott och rörelse på hemmaplan

GSK vill skapa en trygg och stimulerande miljö för bygdegemenskap mellan unga och gamla och mellan fastboende och fritidsboende genom att möjliggöra aktiviteter och gemensamma arrangemang året om.

GSK vill skapa idrott och rörelse nära dig

Vår värdegrund

• Alla är välkomna
  • Glädje och gemenskap
  • Nyfikenhet och öppenhet
  • Demokrati och delaktighet
  • Rent spel

GSK äger fotbollsplanen, elljusspåret och dansbanan. Dessutom har vi ett upplåtelseavtal med kommunen om Medborgarhuset.

Fotbollsplanen

Fotbollsplanen klipps regelbundet under sommarhalvåret. Det finns mål i olika storlekar och den står till allmänhetens förfogande för bollspel på sommaren och när vädret så tillåter för skidåkning i rundbana på vintern. På sommaren har vi fotbollsskola och några mindre fotbollscuper.

Elljusspåret

Elljusspåret är drygt 2 km och öppet för allmänheten. På vintern spårar vi för skidåkning. Vid gula tegelhuset vid elljusspårets start finns en timer får att tända belysningen i spåret.

Dansbanan

På Grisslehamns dansbana arrangerar vi sommargympa och dans. På midsommarafton arrangerar Grisslehamns Intresseförening midsommarfest. Dansbanan hyrs även ut till privata fester och andra arrangemang.

Medborgarhuset

I Medborgarhuset finns gymnastiksal, matsal, omklädningsrum och bastu. GSK har regelbundet aktiviteter här vintertid men det finns utrymme för att hyra ut lokalerna.

Matsalen och gymnastiksalen kan hyras för enstaka aktiviteter eller för regelbundet verksamhet. Det finns utrustning för pingis, badminton och innebandy till exempel.

GSK´s verksamhet

När Grisslehamn är som mest befolkad har vi vår mesta verksamhet, det vill säga på sommaren. Genom att ha sommarverksamhet ökar vi också möjligheten för våra fastboende till ett varierat utbud av verksamhet.

Sommarverksamhet

Sommarverksamheten består av GympaKidz – gymnastikskola, fotbollsskola, dans och sommargympa och pågår antingen på fotbollsplan eller på dansbanan. Vi har också en Aktivitetsdag för barn och vuxna med fotboll, brännboll, krocket, tipspromenad och parkourbana. Tredje lördagen i juli arrangerar vi Grisslehamnsdagen med Knallar på Hamnplan.

Vinterverksamhet

Vinterverksamheten består av innebandy och motionsgymnastik för vuxna samt GympaKidz - gymnastik för barn 6-13 år.

Uppdaterad: 24 OKT 2016 23:55

Vem - Hur - Varför  Aktivitetskort?

Spara

Postadress: