Hoppa till sidans innehåll

Vision till verklighet etapp 1


Vision 2020

2014 satte vi upp en vision
Alla i byn har möjlighet till idrott och rörelse på hemmaplan.

För att uppnå den visionen ville vi skapa en näridrottsplats på vår mark ovanför fotbollsplanen. Den planen utvidgades till att även innefatta en multiarena på skolans fotbollsplan. Vi skapar en folder Vision 2020 där vi presenterar våra planer.

Ideer till (10)-tusen1

Bild3.JPGBild4.JPG

Det går lite trögt i början. 2017 utlyser Roslagens Sparbank Ideér till (10)-tusen. Vi skapar ett bildspel och Marianne presenterar vår idé för en jury. Vi får mycket beröm både från juryn och övriga deltagare. Vårt projekt är fantastiskt - men för stort för detta forum enligt juryn. Vi blir iställt rådda att söka pengar från Sparbankens stiftelse.

Eleverna får komma med förslag

Processen har satt igång. Eleverna på Grisslehamns skola får vara med och komma med förslag på vad det ska finnas på en näridrottsplats. Vi tar in offerter, gör en budget och söker pengar från Sparbanksstiftelen 2018 och får avslag.

Utställning - e-förslag

Vi skapar en utställning som får vara med på Grisslehamnsdagen och Grisslehamns julmarknad. Vi skapar ett e-förslag till kommunen om att få arrendera en del av skolans grusplan för att sätta upp en multiarena där (en grusplan som sportklubben en gång i tiden har iordningställt) och där vi även söker ett bidrag från kommunen.  Vi får många röster på vårt e-förlag och bifall till att arrendera grusplanen - men inga pengar.

Upplands Idrottsförbund bidrar med 400 000 kr

Vi söker bidrag från Sparbanksstiftelsen igen, men får inga pengar den här gången heller. Det börjar kännas tungt. Men så får vi i december 2018 ett bidrag från Upplands Idrottsförbund på 400 000 kr bevilljat.

Nu börjar det hända saker

Vi tar hjälp av en konsult som hjälper oss med ansökan till Allmänna Arvsfonden. Och vi får bifall även där, nu med 850 000 kr. Vi får också 100 000 kr från kommunen via Lokal utvecklingspeng för landbygd och skärgård. Vi planerar vad som ska finna på näridrottsplatsen tar in offerter och gör budget. Tanken är att projektet ska finansieras utanför vår ordinarie budget. Vi beslutar oss för en, multiarena, en hinderbana, ett utegym, två boulbanor och en pumptrack.

Multiarena med bild.pngSkiss näridrottsplats med bilder.JPG

Vi tar in nya offerter (tiden hade gått ut från förra förfrågningen). Uppdaterar utställningen och utlyser en röstning, dels bland skolans elever dels bland besökande på årets jullmarknad.

Röstning elever (2).jpg  Röstning julmarknad (2).jpg  Röstning resultat (2).jpg

Vi saknar fortfarande pengar för att kunna verksälla hela vårt projekt. Vi fortsätter söka bidrag, nu från Jordbruksverket/Leader och ännu en gång från banken. Från bankens stiftelse får vi 100 000 kr till ett bollfångstnär mellan fotbollsplanen och näridrottsplatsen. Jordbruksverkets pengar för denna period är slut. Inga pengar därifrån.

Våren 2020 sätter vi igång

Boulebanan blir klar först. Det är Ola Holm och framför allt Lars Bjarneskans som bygger den. Arenan och utegymmet kommer snabbt på plats. Men arenan blir lutande. Det dröjde ett helt år innan vi fått förlikning med de inblandade leverantörerna och underleverantörerna. Hinderbanan blev någon fördröjd, Coronan påverkade oss även här. Lars gör mycket av slutarbetena, lägger stockar runt alla stationer och fallplattor under utegymmet. Till och från får han lite hjälp av förbipasserande. Även Marianne drar sitt strå till stacken och servar med mat och fika.

Och en dag kunde Marianne stå och titta ut över näridrottsplatsen - och ja, visionen blev till verklighet 2020. Tyvärr blev det ingen invigning under 2020 utan först 2021, men det berodde på Coronan.

  Invigningstal.jpg

Uppdaterad: 11 DEC 2021 20:19 Skribent: Marianne Bjarneskans
E-post: This is a mailto link

 

 

Grisslehamns livs ny.jpg

Väddö-måleri.jpg

Spara

Postadress:
Grisslehamns SK
Medborgarvägen 6
76456 Grisslehamn

Kontakt:
Tel: +46703323474, +46704888400
E-post: info@grisslehamnsspo...

Se all info

Spara